Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Sangeftermiddag

d. 12. november 2013

Musikaften

d. 16. juli 2013

Prinsesserne

d. 9. oktober 2012

2017

 

 

SOGNEAFTEN BJARNE NIELSEN BROVST 14.11.2017

SOGNEEFTERMIDDAG I KIRKELADEN 10. OKTOBER 2017

HOSPICE I FREDERIKSHAVN – ET GODT STED AT VÆRE


v. Hospiceleder Birgitte Nielsen


Birgitte Nielsen er en ildsjæl, som på en gang er engageret i at udbrede kendskabet til den lindrende behandling og Hospicefilosofien, men hun er også sygeplejerske og leder, der vil patienterne, pårørende og de ansatte det godt – så Hospice Vendsyssel er et godt sted at være.


Birgitte Nielsen fortalte om patienter, deres hverdag og deres sidste tid, som det formede sig på Hospice.

MUSIKAFTEN MED SOMMERHYGGE I KIRKELADEN 15. AUGUST 2017

Ulrik Bust på saxofon og Martin Jønsson på klaver underholdte med skøn musik.

Der var fællessang og hygge og Menighedsrådet bød på ost og vin.

SOGNEUDFLUGT TIL HAMMER BAKKER OG KAFFE PÅ VODSKOV KRO 4.4-2017

Tur til Muset i Hammerbakker  

Et mindre lokalt museum der viser genstande, som har været i brug i institutions området samt en større foto og inventar samling mm., alt fra dengang det var under Statens Åndsvageforsorg/Særforsorg fra 1916 og frem næsten til i dag, hvor det er Aalborg Kommune, der driver området og dets mange bygninger.
Ved besøg på museet får vi en mindre indføring i hverdagen, som den var på en statsinstitution, der i 60erne og 70erne var arbejdsplads for ca. 1000 ansatte og hjem for ca. 800 beboere.

MARTIN LUTHER

Sogneeftermiddag d. 14. marts 2017 om Martin Luther
v. Provst emeritus Ole Dybro, Sindal

I 2017 er det 500 år siden Reformationen startede, idet Martin Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg. Dette fejres over hele landet, og vi har valgt Ole Dybro til at komme og markere jubilæet.
Ole Dybro har i mange år arrangeret sogneture til Luthers hjemegn i Tyskland.


TYSKERTØSEN

Tyskertøsen
v. Inge Pedersen

”En kærlighedshistorie fra 2. Verdenskrig”

- En beretning fra det virkelige liv om en ung pige (Inges mor), der forelskede sig hovedkulds i en tysk soldat, og om, hvordan hendes forældre efterfølgende hjalp hende med at tage ansvaret for hendes handling, så hun undgik samme skæbne, som mange andre piger i lignende situation.

- Efterfølgende diskussion om de vilkår, som omverdenen bød disse piger efter krigen - med udgangspunkt i en autentisk beretning, der handler om Anne T‘s oplevelse i tiden efter 5. maj 1945.

2016

 

 

PÅ SPORRET AF FRANS AF ASSISI - NOV. 2016

 

v. Torben Brix Nielsen

Frans af Assisi er en af Italiens vigtigste kirkeskikkelser og helgener. Vi følger hans liv og færden, først og fremmest i Assisi, hvor hans fødehjem og gravkirke besøges, ligesom en række lokaliteter med tilknytning til Frans. Det bringer os til Trasimenersøen, La Verna-bjerget samt en række klostre i blandt andet Rieti-dalen.


Foredraget var krydret med billeder fra Umbriens smukke natur og middelalderbyer.

MIN VERDEN RAMLEDE SAMMEN

v. Lisa Næblerød
Findes der en mening i meningsløsheden…?

For ni år siden mistede Lisa Næblerød sin datter, Cille, som blev knivdræbt af sin ekskæreste udenfor Hasseris Gymnasium i Aalborg.
Lisa Næblerød fortalte om at kunne leve videre, selvom verden ramler sammen, når man får den værste besked, en mor kan få.
Foredraget tog udspring i Lisas meget personlige fortælling om at miste sit barn, håndtre tab, krise og sorg.

JEPPE AAKJÆR I ORD OG BILLEDER

Sæsonens første arrangement i KIRKELADEN var et spændende møde med Knud Søndergård,som tidligere har været underviser på Idrætshøjskolen i Brønderslev.

Emnet var Jeppe Aakjær, som netop i denne måned ville være født 150 år.
Mange af hans dejlige sange blev sunget  med  klaverledsagelse af Else Højgård. Knud Søndergaard kom ind på Jeppe Åkjærs problematiske forhold til både Indre Mission og Grundtvigianismen. Til trods for, at Jeppe Aakjær var ateist, regnes "Nu er det længe siden" næsten for en salme og den synges ofte i kristne sammenhænge.

Vi hørte om Jeppe Aakjærs møde med Bjørnstjerne Bjørnsson, om "Jenle"-møderne og om hans ægteskabelige problemer. Men bedst af alt, var der rig lejlighed til at synge de skønne sange, som netop passer til årstiden.


MUSIKAFTEN MED SOMMERHYGGE I KIRKELADEN

Ulrik Bust på saxofon og Martin Jønsson på klaver underholdte med skøn musik.
Der var fællessang og hygge blandt de 72 fremmødte.

SOGNEEFTERMIDDAG – KOM MED SYGEHUSPRÆSTEN PÅ ARBEJDE

Der måtte sættes ekstra stole og borde ind til denne måneds sogneeftermiddag.

Hospitalspræst Ruth Østergård Poulsen, Aalborg, fortalte levende og også meget humoristisk om sit meget spændende arbejde blandt, syge, døende og mest af tiden med de pårørende. Hun berørte problematikken med for tidligt fødte børn, ligesom hun kom ind på de etiske dilemmaer med livsforlængende tiltag, som er muligt i dag. Organdonation blev også berørt. "Tal med dit barn en dag, hvor solen skinner, den dag, det regner, bliver det for svært."

Ruth Østergård Poulsen gav en mængde eksempler på de forskellige situationer, hun kom ud for i sit arbejde, f.eks. kvinden, der lige havde mistet sin mand. Nogle mente, at hun "var på vej ind i en depression", hvortil præsten kunne spørge: "Er hun ikke bare meget ked af det?" 

 

SOGNEEFTERMIDDAG - CARL NIELSEN D. 12. JAN. 2016

Årets første møde i KIRKELADEN blev en stor succes.

Over 50 personer havde valgt at høre Else Højgård og Yvonne A. Nielsens foredrag om Carl Nielsen.

Nordmanden Arthur Vetvik fra Brønderslev gav med sit violinspil foredraget ekstra kvalitet.

I 2015 var det 150 år siden Carl Nielsen blev født. Carl Nielsen har skrevet musik til salmerne "Påskeblomst, hvad vil du her?" og "Tunge mørke natteskyer", som begge blev sunget.

Yvonne A. Nielsen fortalte levende om Carl Nielsens liv og opvækst på Fyn, og alle de værker, han har sat musik til, bl.a. operaen "Maskerade".

Der blev lyttet til smukke værker og mange af højskolesangbogens sange blev sunget som fællessang.
 

2015

 

 

HALFDAN RASMUSSEN I ORD OG TONER D. 10. NOVEMBER 2015

Der var annonceret med et foredrag om Halfdan Rasmussens liv og digtning i denne måneds sogneeftermiddage i KIRKELADEN i Stenum, men tilhørerne fik langt mere.

Foredragsholderen, cand mag Jeanette Ulrikkeholm, gav os mange fine musikalske numre med Halfdans sange, hvortil hun spillede på guitar og lut.

Vi hørte om forfatterens opvækst under fattige forhold, om hans deltagelse i krigen, hans ægteskab med Esther Nagel og deres manglende tid til og forståelse for vigtigheden af god børneopdragelse.
Jeanette Ulrikkeholm læste flere af hans kendte og ukendte digte, og der blev sunget flittigt i Højskolesangbogen.

En god eftermiddag!
Else Marie Kristensen


SOGNEEFTERMIDDAG D. 13. OKTOBER 2015

Fra arbejdsdreng til ideudvikler

Lars Rokkjær, Horne, kom og fortalte en kort version af sin personlige historie om den spændende rejse fra arbejdsdreng i Horne, der ikke slog til i skolen men som kom til at gøre en stor forskel lokalt og globalt. Han bruger den jordnære del af Det nye Testamente til en base for at skabe harmoniske mødeplaner for mennesker – altså har udviklet en metode til at skabe tillid mellem mennesker. Han har en privatskole i Sverige, der bygger på den metode. Lars har været i forskellige lande og anvendt metoden bl.a. i Australien og Sydafrika efter afskaffelsen af apartheid.

SOGNEEFTERMIDDAG D. 8. SEPTEMBER 2015

Sjov og alvor i fortælling og sang
v. Peter Bandholm og Asta Nielsen.

 

 

MUSIKAFTEN MED SOMMERHYGGE I KIRKELADEN 6. AUG 2015

Ulrik Bust på saxofon og Martin Jønsson på klaver underholdte med skøn musik og der var fællessang og godt humør.
Menighedsrådet bød på ost og vin.

 

 

JEG VAR SNIGSKYTTE

Pia Vestergård havde forsamlingen med sig i foredraget om den unge mand Tass, der voksede op i en palæstinensisk flygtningelejr.Han har et stort had til jøderne. Han kommer på et tidspunkt til Saudi Arabien, hvor han er tæt på kongefamilien.Under seksdageskrigen i 1967 bliver han chauffør og senere snigskytte for Arafat.Til Tass` store overraskelse vinder Israel krigen.Til trods for at han har slået et utal af israelitter ihjel,bliver han senere gode venner med en jøde.Det lykkes Tass at komme til USA,hvor han må starte fra bunden. På et tidspunkt ser han i et syn en hånd med et tatoveret kors på,og han er klar over, at det er Kristus.Tass arbejder sig op, mødes på et tidspunkt med Arafat, inden dennes død.Han rejser rundt og deltager i fredskonferencer. Tass flytter til Jeriko, og i dag har har han travlt med at rejse midler til det børnehjem, han har oprettet.

 

 

TERAPIHUNDE PÅ JOB

Tirsdag d. 13. jan. 2015 i Kirkeladen


Vi fik bl.a. besøg af Vibeke Reese, Ø. Hassing og hendes hund Aslan. Hun fortalte og demonstrerer, hvordan de bl.a. giver læsesvage børn mere selvtillid, så det at læse bliver til en positiv oplevelse.

Hunde paa job 13. jan. 2015 399
Hunde paa job 13. jan. 2015 400
Hunde paa job 13. jan. 2015 401
Hunde paa job 13. jan. 2015 407
Hunde paa job 13. jan. 2015 409
Hunde paa job 13. jan. 2015 411
Hunde paa job 13. jan. 2015 412
Hunde paa job 13. jan. 2015 413
Hunde paa job 13. jan. 2015 414
Hunde paa job 13. jan. 2015 421
Hunde paa job 13. jan. 2015 4252014

 

 

OPPE I ÅRENE - SOGNEEFTERMIDDAG D. 11. NOVEMBER 2014

Karen Kjædegård, Pandrup har besøgt KIRKELADEN og fortalt om sit liv med titlen "Oppe i årene".

Helt fra barndommen var hun vant til gymnastik, som i begyndelsen foregik på græsplænen eller på gårdspladsen. Senere i rigtige gymnastiksale eller i forsamlingshuset, men her var det ikke muligt at komme under krigen. Hendes liv blev præget af et højskoleophold på Danebod Højskole i Sønderjylland, hvor hun tog delingsfører-uddannelsen. Da hun kom tilbage til Pandrup, følte hun, at det var vigtigt at give noget videre af det, hun havde fået, til andre unge, så hun blev leder af gymnastik og folkedans og senere "Oppe i årene"- sammenkomster i Ungdomsborgen i Pandrup.


Der blev sunget mange sange under foredraget, flere gamle gymnastiksange, som deltagerne genkendte fra deres egen barndom og ungdom. Højskolesangbogen blev flittigt brugt, og eftermiddagen sluttede med, at alle fik benene rørt til en omgang folkedans.

SOGNEEFTERMIDDAG I KIRKELADEN D. 14. OKTOBER 2014

Indien 14. okt. 2014 2344
Indien 14. okt. 2014 2345
Indien 14. okt. 2014 2346
Indien 14. okt. 2014 2349
Indien 14. okt. 2014 2350
Indien 14. okt. 2014 2351
Indien 14. okt. 2014 2354
Indien 14. okt. 2014 2355
Indien 14. okt. 2014 2356
Indien 14. okt. 2014 2357
Indien 14. okt. 2014 2358

Oktober måneds sogneeftermiddag i KIRKELADEN havde denne gang besøg af lærer og sygeplejerske Grethe Jørgensen, Svendborg.
Grethe fortalte og viste billeder fra sit 3 mdr`s ophold på et spejdercenter, "SAMGAM" , der ligger i det sydvestlige Indien. Centret ligger midt i et slumkvarter, og der er derfor hårdt brug for, at der kommer frivillige fra hele verden og giver deres hjælp til især børn og kvinder. Centret blev startet for 30 år siden af en læge. 
I løbet af en måned kommer der i dag over to tusinde patienter igennem systemet, men personalet arbejder også næsten i døgndrift.
Centret tager sig desuden af kvarterets børn i alderen nul til skolealderen. De får et måltid mad, middagssøvn og en tryg hverdag på centret. Ellers ville de være overladt til sig selv, mens moderen er på arbejde. Spejderfolk fra hele verden kommer hertil og er med til at give skole børnene en bedre hverdag, give dem aktiviteter, som de ellers aldrig ville få kendskab til. Forskellige spejderorganisationer sender penge hertil, og desuden får man store donationer fra Amerika, så der kan købes bøger og computere. Mens børnene sov middagssøvn kunne Grethe ofte få tid til at undervise personalet i engelsk.

Selvom Grethe gav meget af sig selv under opholdet, blev vi klar over, at hun også havde fået meget "den anden vej".

SOGNEEFTERMIDDAG I KIRKELADEN D. 9. SEP 2014

Annemarie Morris 33
Annemarie Morris 34

Kirkeladen i Stenum indledte sæsonen med et foredrag af Annemarie Morris, Løgumkloster. Hendes emne var: "Det gode liv, det sårbare menneske og alt midt imellem. "Vi lever længe og får nok at spise, så for os handler det gode liv om noget helt andet: om gener, abort, miljø, ressourcer og livsforlængende tiltag. Hun fortalte, at ca. hvert 8. barn kommer til verden med hjælp af kunstig befrugtning. Vi betragter nærmest barnløshed som en sygdom." Det gode liv er noget, vi selv kan fremstille".

Vi hørte om aktiv dødshjælp (eutanasi), et emne, som Annemarie Morris har beskæftiget sig meget med i de to perioder, hvor hun sad i Etisk Råd.


I Danmark er ALT til diskussion i modsætning til Kina, hvilket hun også kom med eksempler på.

Endelig kom hun ind på problematikken med scanning af for tidligt fødte børn. ”Ingens liv er bare lykke hele vejen." Vi må erkende, at vi er her på samme vilkår som alle andre. Hun nævnte i den forbindelse Job (Jobs Bog). Alt dette og meget mere hørte en fyldt sal om.

 

 

MUSIKAFTEN MED SOMMERHYGGE I KIRKELADEN D. 7. JULI 2014

Musikaften 7.7. 2014 3369
Musikaften 7.7. 2014 3370
Musikaften 7.7. 2014 3372
Musikaften 7.7. 2014 3373
Musikaften 7.7. 2014 3374
Musikaften 7.7. 2014 3376
Musikaften 7.7. 2014 3377
Musikaften 7.7. 2014 3378
Musikaften 7.7. 2014 3379
Musikaften 7.7. 2014 3384
Musikaften 7.7. 2014 3389
Musikaften 7.7. 2014 3386

Sommerhyggeaftenen i Kirkeladen med Martin Jønsson og Ulrik Bust var igen i år en succes og de 70 fremmødte fik en oplevelsesrig aften med god musik, der spændte lige fra jazz og rock til fællessang fra højskolesangbogen krydret med de mange musikønsker fra publikum.

 

 

FROM HEART TO HAND D. 13. MAJ 2014

(Lianes Bazar)


Liane og Ben kom fra Afrika for at fortæller og viser billeder fra deres arbejde i Ghana.

Vi fik set og hørt om, hvad overskuddet fra forretningen i Bredgade anvendes til.

 

 

SOGNEEFTERMIDDAG

"En misbrugers hverdag på Tjele Behandlingshjem" var emnet for sogneeftermiddagen i Kirkeladen d 25. marts 2014. Ca. 40 tilhørere havde valgt at høre Jan Kibæk fortælle om dette emne. Som ansat på stedet havde han stor indsigt i emnet. Man arbejder med Minnesota-modellen, hvilket betyder, at alle rådgivere tidligere selv har været afhængige af alkohol eller medicin, men nu lever et ædru liv.

Centret har ud over læger og sygeplejersker ansat psykologer, psykiatere, socialrådgivere, familieterapeuter samt pleje- og omsorgspersonale. Behandlingen varer 5 uger og koster 82000 kr.

Ikke bare "manden på bænken" bliver ramt af alkoholisme, men i høj grad også hr. og fru Danmark rammes. På Tjele mødes de som hele og voksne mennesker, og for mange misbrugere bliver opholdet på Tjele Behandlingshjem starten på et nyt liv og de første skridt i bestræbelserne på at blive misbruget kvit.

 

 

SOGNEEFTERMIDDAG

Der var rig lejlighed til at få lattermusklerne rørt, da der var sogneeftermiddag i KIRKELADEN tirsdag d.11. febr.

Taleren, Tage Bjerg, der har været lærer i Løkken i ca. 40 år påstod, at humor virker som morfin på kroppen. Han citerede Johs. Møllehave, der siger: "Man må ikke have én dag uden at grine". Og så fik vi ellers historien om hans opvækst på landet og faderens bekymring for, hvad der dog skulle blive af sønnen, der ikke kunne hakke roer.

Vi hørte sjove oplevelser om, hvordan han narrede sin lillebror på snedig vis - oplevelser fra skolen i Løkken om en levende julenisse, der lå og kørte rundt 10 gange i rundkørslen på knallert, også om konstruktionen af et juletræ sat sammen af 4 forskellige træer, bare for at tilfredsstille "fruen", der ikke engang var fornøjet over at få et spraglet toiletsæde med lys i og indlagt musik i julegave ! Højdepunktet var historien om krodiller i Furreby Bæk.

Så denne dag fik den store forsamling i sandhed dagens ration af "grin".


SOGNEEFTERMIDDAG

Tirsdag den 14.jan. blev en godt besøgt eftermiddag I kirkeladen med emnet Billeder fra hav og skov af tidl. forstander Finn Jacobsen.

Efter et kort indlæg fremvistes en meget flot naturbilledserie til ledsagelse af Vivaldis toner.

Efter kaffen fik vi indblik hans store interesse for malerkunsten,og fik forklaring på malerierne, hvoraf mange var malet i lyse farver og især inspireret af H.C.Andersens eventyr.

 

Tilbage til Arrangementer i Kirkeladen

 

INFO-TJENESTE

Her kan du nu tilmelde dig Email-info om gudstjenester og arrangementer.  

Del dette:

Gudstjenester

BegivenhedDato

Gudstjeneste i Ø. Hjermitslev kirke

17. dec 10:30
11:30
17. dec 10:30 -
11:30

Gudstjeneste i Ø. Hjermitslev kirke

Juleaften

24. dec 13:30
14:30
24. dec 13:30 -
14:30

Gudstjeneste i Stenum kirke

Juleaften

24. dec 14:45
15:45
24. dec 14:45 -
15:45

Gudstjeneste i Thise kirke

Juleaften

24. dec 14:45
15:45
24. dec 14:45 -
15:45

Gudstjeneste i Tolstrup kirke

Juleaften

24. dec 16:00
17:00
24. dec 16:00 -
17:00

Andre arrangementer

BegivenhedDato

Babysalmesang i Tolstrup kirke

8. jan 10:00
11:30
8. jan 10:00 -
11:30

Sogneeftermiddag i Kirkeladen

v. Peter Duetoft – Er demokratiet i fare? Mødet handler ikke om politik - men om …

9. jan 14:00
16:00
9. jan 14:00 -
16:00

Babysalmesang i Thise kirke

15. jan 10:00
11:30
15. jan 10:00 -
11:30

Babysalmesang i Ø. Hjermitslev kirke

22. jan 10:00
11:30
22. jan 10:00 -
11:30

Babysalmesang i Tolstrup kirke

29. jan 10:00
11:30
29. jan 10:00 -
11:30

Babysalmesang i Ø. Hjermitslev kirke

5. feb 10:00
11:30
5. feb 10:00 -
11:30

KIRKEKALENDEREN APP

Få gudstjenester, møder og sogneoplysninger direkte på din smartphone.

KIRKESIDEN

 

 

 

 

BRØNDERSLEV PROVSTI